Hennie van de Vendel

Foto: Esther Meijer

Ik help je graag met jouw opruimvraag

Voorliefde voor opruimen

Opruimen is leuk

Huisje wit

"In tegenstelling tot veel mensen hou ik wél van opruimen. Echt waar. Zoals het bekende gezegde luidt: een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd."

Als moeder van 4 (inmiddels volwassen) kinderen moest ik ook wel, om structuur aan te brengen in ons drukke gezin. Dat veel dingen in huis op een vaste plek liggen heeft mij altijd veel rust gegeven. In mijn werk is dat nooit anders geweest; vaak was ik (als daar even tijd voor was) aan het opruimen en structuur aan het aanbrengen.

Ik heb zestien jaar gewerkt als begeleider van mensen met niet-aangeboren hersenletsel en/of lichamelijke beperkingen. Hier merkte ik dat zij erg gebaat waren bij overzichtelijke processen. Ook in jonge, groeiende gezinnen kan die structuur veel rust geven.

Huisje wit

Professioneel organizer

De combinatie van een achtergrond in de zorg, mijn eigen vermogen tot het aanbrengen van structuur, organiseren en plannen brachten mij tot een nieuw carrière plan. Ik heb een opleiding gevolgd voor Professional Organizer voor particulieren bij de Huishoudcoach®, erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

Vanaf die tijd ben ik mij blijven ontwikkelen als opruimcoach. Zo volg ik themadagen bij de NBPO en heb ik de training "Budget- coaching voor Organizers" gevolgd.

Mijn meerwaarde voor iemand die mij inschakelt als coach is mijn concrete aanpak. We gaan samen aan de slag en zorgen dat er nu echt wat gebeurt.

Rommellaadje opruimen
veel dpullen

Hennie helpt 'hamsteraars'

Huisje wit

Wie wat bewaart…. heeft uiteindelijk een huis vol met spullen! Mensen kunnen veel redenen hebben waarom zij het moeilijk vinden spullen weg te doen en zodoende een huis vol spullen bij elkaar ‘hamsteren’. Niet in de laatste plaats door een heftige gebeurtenis of het verlies van een of meerdere dierbaren. Emotionele zaken kunnen ervoor zorgen dat je het lastig vindt om afstand van spullen te nemen.

Bijvoorbeeld omdat alles persoonlijke waarde voor je heeft gekregen. Als het overzicht ontbreekt liggen de diverse soorten spullen verspreid door het huis. Door te ordenen komt er overzicht. Dit helpt jou de keuzeprocessen overzichtelijk te krijgen. Uiteindelijk bepaal je zelf wat wel en niet bewaard kan blijven, waarbij ik meekijk en soms lastige vragen kan stellen die jouw verder helpen.

Huisje wit

Langdurig hulptraject

Heb jij langdurige hulp nodig om meer structuur aan te brengen in je overvolle huis? Als je al hulp ontvangt kan het zijn dat dit niet toereikend is. Ambulante hulp richt zich zich vaak op de algemene begeleiding en kan het opruimen en structureren er niet altijd bij doen.

Het kan dan mogelijk zijn om voor het opruimtraject een tijdelijke indicatie aan te vragen. Dit kun je met jouw begeleider bespreken, indien gewenst kan ik tijdens een kennismakingsgesprek vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Ik kan bijvoorbeeld samen met jou het hele huis door gaan. Ik geef je tips voor het effectief bijhouden van je woon- en werkplek. Samen pakken we de probleemzones aan en tijdens het opruimen leer je hoe je het zelf goed bij kunt houden.

Met een Persoons Gebonden Budget (PGB) kan er mogelijk een financiële vergoeding voor mijn begeleiding en advies worden aanvraagd, dit valt dan onder persoonlijke begeleiding. Meer informatie vind je op www.pgb.nl

Herken jij je niet in één van de beschreven situaties, maar heb je wel het idee dat je baat hebt bij begeleiding door een professional organizer? Bel of mail me gerust om je situatie uit te leggen. Wellicht dat ik alsnog kan helpen.

kleding sorteren

Hennie Helpt is aangesloten bij

Huisje wit
Huisje wit